Welkom Op de website van KSC Mechelen.

Koninklijke Sporting Club Mechelen vzw of kort KSC Mechelen of ook wel Sporting Club Mechelen is een in Mechelen gevestigde voetbalclub voor Jong en oud. Ze heeft stamnummer 5483.


De club heeft 30 (jeugd)ploegen in competitie. Vanaf het seizoen 2017- 2018 speelt onze damesploeg in 2e provinciale vrouwen Antwerpen. De eerste ploeg speelt op dit ogenblik in de Vierde Provinciale afdeling. Tevens werd er dit seizoen een G-ploeg opgericht en vond VK Schonenberg een nieuwe thuishaven bij KSC Mechelen.


Sporting Club Mechelen werd op 15 juni 1951 opgericht. Toen voetbalde men nog op het terrein van de meubelfabriek Sedia op Geerdegem Schonenberg. Al heel snel werd uitgekeken naar een nieuw terrein en men vond dat aan de Jubellaan (vlakbij de Colomalaan, achter de terreinen van Chiro Coloma aan de Colomakerk) en in 1952 verkreeg de jonge vzw de vergunning om er voetbalvelden aan te leggen. Op 18 mei van dat jaar werd de eerste steen gelegd.

Het voetbalchalet uit de jaren '50 van de twintigste eeuw werd in de herfst van 2017 vervangen door een fonkelnieuw gebouw met bijhorende accommodaties en onder meer twaalf kleedkamers, ruimte voor de administratie en een ruime kantine. Alle terreinen werden vervangen door 1 klein en 2 grote kunstgrasvelden.