NIEUWS

  • NIEUWS
  • /

Trofee van Sportverdienste stad Mechelen voor onze Voorzitter

april 17, 2017

KAMPIOENENHULDE STAD MECHELEN


, geboren 11.10.1941, is onder aansluitingsnummer 272842 aangesloten bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Om afgevaardigde te kunnen worden van de jeugdploeg van zoon Bart sloot Jos op 16.09.1975 aan bij KSC Mechelen. Dat is ondertussen meer dan 40 jaar geleden. Jos was op dat ogenblik een actieve en getalenteerde tafeltennisser bij Blue Rackets.


In 1976 trad Jos toe tot het Jeudgcomité van de club. Hij was er enkele jaren secretaris en verbindingsman met de Raad van Bestuur (en bijgevolg steeds aanwezig op beide vergaderingen).  

Vanaf 1976 nam Jos de organisatie van de Beker Van Loey over. Veertig jaar lang behartigde hij die organisatie die spelgelegenheid bood aan de beginnende voetballertjes. De Beker Van Loey liet toe om over de Antwerpse en Brabantse provinciale grenzen heen de jongste voetballers spelgelegenheid te bieden in een straal van 25 km rond Mechelen. Het groots opgezette tornooi in competitievorm eindigde in de maand mei met een finaledag op de velden van KSC Mechelen. 

Jos stond tevens mee aan de wieg van het 1 Mei-tornooi (nu de Sportingcup), een voetbalfeestdag voor de eigen jeugd van de club, die voor het eerst plaats had in 1975. 

Op 14.10.1982 werd Jos lid en secretaris van de Raad van Bestuur. Van 1984 tot 2015 was hij de Gerechtigd Correspondent (GC) van KSC Mechelen.  

Jos De Boeck volgde in 1995 Fernand Walschaers op als voorzitter van de club. Hij is momenteel nog steeds voorzitter van de raad van bestuur van vzw KSC Mechelen.  


 

« Terug naar het overzicht